Het secretariaat vraagt of u als fokker van een dartmoorveulen, het geboortebericht wil terugsturen naar Rosmalen. Het geboortebericht zit als doorslag achter het dekbewijs dat u ontvangt van de hengstenhouder. Op dit bericht kunt u aangeven of er een hengst- of merrieveulen is geboren, of er een veulen is overleden of dat de merrie niet dragend (gust) was.

Er zijn geen kosten aan verbonden.
Ook kunnen de hengstenhouders hun klanten nabellen.


Om computer-technische redenen is de nummergeving bij aangifte gewijzigd. Voorheen kreeg een veulen bij aangifte een VB-nummer (veulenboek) en later, als er een stamboek-opname plaatsvond een S-nummer (stamboek). Nu krijgt het veulen een levensnummer, en bij opname in het stamboek komt er een S achter dit nummer te staan.


Op aanvraag van leden hebben wij een aan formulier aankoop/verkoopovereenkomst ontwikkeld. Dit pdf-bestand komt binnenkort beschikbaar via deze site.

Dit formulier kunt u gebruiken om de onderlinge aankoop/verkoop van de dartmoorpony vast te leggen. Het is een formulier dat in eigen beheer is gemaakt en wordt gebruikt, en u kunt er gebruik van maken als u dat wenst.