Op 18-05-2001 is Stourton Whirlwind geboren bij Vanessa Parkinson. Zij heeft een  fokkerij met 40 dartmoors, in Sherborne Dorset ,  Groot Brittannie.

Op anderhalf jarige leeftijd is hij veterinair gekeurd als hengst en dat geldt in Engeland voor zijn hele leven , het exterieur moet de fokker zelf maar bepalen als men hem goed vindt , word hij gebruikt anders niet, ook worden er wel shows mee gelopen en slechte hengsten worden niet gevraagd voor dek dienst.

Op twee jarige leeftijd is hij naar Duitsland gekomen en daar door het Duitse Paardenstamboek geselecteerd als voorlopige dekhengst. Willen ze als dekhengst dienst blijven doen dan moeten ze op vierjarige leeftijd een gebruiksproef afleggen, daarvoor kreeg hij op alle onderdelen een 7.5 als waardering.

In 2006 op de jaarlijkse Duitse rassen keuring werd hij als kampioen aangewezen, dat is best een hele mooie prestatie. Inmiddels heeft hij verschillende goed gekeurde zonen en dochters , de hele wereld over. Om vers bloed te krijgen heb ik hem twee jaar geruild voor één van mijn andere hengsten  , in dat tweede jaar , 2010 , heb ik hem gekocht , hij had zoveel goedgekeurde zonen in Duitsland , dat bloed verversing daar nodig was .

Bij ons op De Braamberg hebben we veel plezier met hem, hij is zowel onder het zadel als aangespannen een hele fijne hengst , die ook in de wei altijd naar je toekomt ,en die  door kinderen heel goed te gebruiken is. Hij geeft mooie nakomelingen met een fijn karakter .Ook  kan hij goed in de kudde lopen met veulens, die hij met rust laat . Bij hengsten en ruinen in de wei spelen ze met plezier, zoals hengsten dat graag doen.

ww4

Wilt u meer weten of hem eens zien, belt u dan even voor een afspraak op nummer  0613747196

Mailen mag ook via w.brussen@hotmail.com

Vr Gr Wessel Brussen.