In  Juni 2017 hebben we Mexx gekocht, hij was de zusjes van een studente uit mijn mentorklas ontgroeid. Hij was toen 23 jaar en werd niet heel actief meer bereden. Mexx toonde zich meteen een goede en brave maar toch pittige leermeester. Voor beginners was Mexx op zich niet ongeschikt maar het beste kwam hij tot recht met wat meer werk.

Phine was toen 9 jaar en kwam net van de manege af. Thuis gingen we aan de gang, lekker poetsen en knuffelen, wandelen en natuurlijk rijden met en ook zonder zadel. Mexx vind het allemaal prima, echter op stal is hij wat eenkennig maar ook dat verbeterde met de tijd behoorlijk.

In het vroege voorjaar van 2018 zijn we dressuur wedstrijden gaan rijden, Phine had nog nooit een wedstrijd gereden maar Mexx deed keurig (maar ook niet meer dan dat ha ha) zijn ding. We stroomde van de B naar de L en begin 2019 werden ze L2 Noord-Hollands kampioen. Op het NK werden ze 10e! Mexx was toen al 25 jaar en veruit de oudste! Op menig wedstrijd zijn we gevraagd of zijn leeftijd op papier wel klopte! Mexx heeft inmiddels voldoende winstpunten om Z te starten, maar helaas mag een A/B pony niet in de Z starten.

Mexx zijn conditie verbeterde elke keer weer, met regelmatige training (longeren, stapmolen, op tijd variatie en rust) en de juiste osteopaat ter ondersteuning kwamen de spieren erop en werd hij sterker. Wat is hij fanatiek in de wedstrijd ring! Het galopgedeelte en de uitgestrekte draf is zijn favoriet. Vroeger noemde ze hem al de kleine Bonfire!

Vroeger heeft Mexx ook gesprongen en gecrost. Wij hebben dit niet gedaan omdat hij al vlot aangaf niet de voorkeur er meer voor te hebben.

In september 2019 hebben we de fokdag bezocht en mee gedaan, hij wist het duidelijk nog hoe het moest. Hij plaatste zich 2x bovenaan in de rubrieken oudere ruinen en sportpony’s. Wat een leuke en memorabele dag hebben we gehad. Phine gaf nog een demonstratie d.m.v. een kür op muziek.

Mexx gaat nu met pensioen, bij opa en oma gaat hij op stal waar hij dagelijks weidegang, stalling en onbeperkt ruwvoer krijgt. We zullen hem blijven rijden en vooral koesteren, want hij is fantastisch!
We hopen nog ontzettend lang van hem te kunnen genieten!