Grote dank aan Anton van Ingen bij afscheid als voorzitter Dartmoor Stamboek.

0 Comments

Op de afgelopen algemene ledenvergadering van 20 april 2018, heeft Anton van Ingen uit Zelhem afscheid genomen als voorzitter van het Nederlandse Dartmoor Pony Stamboek. Dertig jaar geleden werd Anton bestuurslid van het DPS en binnen twee jaar werd hij gekozen als voorzitter. Deze rol heeft hij 28 jaar met verve bekleed.

Anton was de man met stropdas op de keuringen op de Hietmaat en op vergaderingen, maar achter de schermen regelde hij van alles in zijn grote netwerk. Ook stak hij zelf de handen flink uit de mouwen bij het opbouwen van het keuringsterrein.

Naast fokker van vele veulens bij zijn eigen merries, is Anton ook hengstenhouder van de bekende (inmiddels overleden) Thorold van de Broenenberg en momenteel nog in het bezit van Oscar van de Broenenberg.
Hij heeft verschillende bestuursleden zien komen en zien gaan. Eén van hen is de zeer gewaardeerde Arnold Buss, jurylid en ponymeter. De laatste officiële actie van Anton van Ingen als voorzitter, was het waardig en oprecht uitspreken van dank aan Arnold en postuum aan zijn vrouw Annie.

 

Tijdens zijn bestuursperiode zijn er veel ontwikkelingen geweest op verschillende gebieden; in Engeland als moederstamboek, de Europese regelgeving, de hoogtijdagen en de crisis. De mogelijke samenwerking met een ander stamboek is in gang gezet. Graag draagt Anton zijn voorzittershamer over aan de nieuwe voorzitter, Theo Viets, die de ingezette weg van samenwerking zal gaan uitwerken.

Aangekomen bij het agendapunt waarin Anton zijn afscheid aankondigde, hield hij een afscheids-speech waarin hij aangaf dat hij zich al die jaren met heel veel plezier voor het Dartmoor Pony Stamboek heeft ingezet.
Namens de bestuursleden, het KVTH en de leden, werd Anton toegesproken en bedankt door de nieuwe voorzitter. En namens deze mensen werd er onder luid applaus een toepasselijk cadeau overhandigd als blijk van zeer grote waardering en dank!