Hengstenkeuring voor dekseizoen 2016

STOURTON WHIRLWIND VEROVERT VOOR DE 5E MAAL DE KAMPIOENSTITEL

Waardig afscheid Thorold van de Broenenberg na 30 jaar aanwezigheid op de hengstenkeuring

De hengstenkeuring van de Dartmoor pony’s vond plaats op 17 oktober 2015 in Laren Gelderland.

De hengsten werden allemaal zowel vast als los getoond aan de jury. Hero van de Langewiek (v. Avezaath’s Gandalf) die vorig jaar voorlopig werd goedgekeurd, kreeg een mooie eerste premie. De donkerbruine Dartmoor heeft goede lijnen en veel bot en werd door de jury beoordeeld als een hengst met toekomst.

De groep hengsten van vier tot en met tien jaar was een mooie, aansprekende rubriek. Als eerste mocht in deze rubriek opstellen Reckcliff Enchantment (v. Hisley Diplomat). Een hengst met veel rasadel, mooie lijnen en uitstraling. Hij heeft goede bewegingen, die hij ook los goed toonde. Als tweede stond Oak Tree Pretty Good (v. Oak Tree Stargazer) opgesteld. Een aansprekende, goed gelijnde hengst met vlotte en correcte bewegingen. De derde hengst die een eerste premie ontving was Gabber van het Elferink (v. Hisley). Een goede in het type staande hengst met een mooie schouder en voldoende bot en beweging.

Nationaal kampioen

De nationaal kampioen van de dag kwam uit de rubriek oudere hengsten. Stourton Whirlwind (v. Wynhill Golly Gosh) is zeker geen onbekende. Een prachtige Dartmoor met een heel mooi hoofd, kleine oren en een groot oog. Hals, rug, allee lijnen zijn goed. Hij heeft veel bot en prima bewegingen. Hij werd maar liefst voor de 5e keer kampioen.

Stourton Whirlwind voor de 5e keer kampioen

Achter hem aan kwam Oscar van de Broenenberg (v. Devon’s Danger) van Anton van Ingen. Een goedsoortige hengst met veel uitstraling. Een andere hengst van Van Ingen kwam op de derde plaats: Thorold van de Broenenberg (v. Easy van Merm tot Ressen). Deze vos kreeg later op de dag nog een erelint voor dertig jaar aanwezigheid op de keuring. Hij nam waardig afscheid, want hoewel hij een jasje had uitgedaan, is hij nog steeds correct in bouw en beweging.

Thorold van de Broenewiek - voor het 30e achtereenvolgende jaar voorgebracht als Dartmoor dekhengst

Thorold van de Broenewiek - voor het 30e achtereenvolgende jaar voorgebracht als Dartmoor dekhengst
Thorold van de Broenenberg – voor het 30e achtereenvolgende jaar voorgebracht als Dartmoor dekhengst