Stourton Whirlwind

Het was 2010 toen Whirlwind op mijn pad kwam. Wat een lieve en zachtaardige hengst! En dat bij mij, Fleur, om de hoek. Ik mocht zelfs op hem rijden. Echt te gek! Helaas ben ik nu al een poos veel te groot geworden. Ik vind het nog steeds vreselijk jammer dat hij voor mij te klein is.

Hij heeft zoveel potentie voor dressuur, maar net zo goed voor het springen. In de zomer van 2012 zijn we gestart om Whirlwind opnieuw voor de kar te laten lopen. Dit ging zo goed, dat we naar de menlessen van de koetsiersclub zijn gegaan. Hier zijn we iedere keer met heel veel plezier naar toe geweest!  In juni waren we present op de Farm en Country Fair in Aalten, hij gedroeg zich hier voorbeeldig en er was erg veel publiek dat met enthousiasme op Whirlwind reageerde!

De hengstenkeuring in september is altijd weer spannende gebeurtenis, de concurrentie was groot. Maar Whirlwind liet zich van zijn aller beste kant zien en haalde voor de 3e keer op rij de kampioenstitel binnen! Dit leverde sowieso een super trotse eigenaar op. En terecht. Het trainen ging door want 2 weken daarna was de samengestelde menwedstrijd bij de Slingeplas in Bredevoort. Dit keer was Wessel de groom en mocht ik, Fleur, mennen. Het was mijn 1e grote menwedstrijd, en vond het geweldig om samen met Whirlwind deel te nemen! De dressuur verliep super en we werden zelfs 2e! Op de vaardigheid moet nog flink geoefend gaan worden… De volgende dag mochten we als 1e starten in de veldrit, het was een lange rit in de vroege, frisse ochtend. Vlak daarna waren de hindernissen aan de beurt. Helaas knapte er bij de 2e hindernis een leidsel, waardoor we in de bosjes zijn beland. De schrik zat er wel even in. De rest van de hindernissen zijn zonder problemen verlopen, zelfs bij de waterhindernis twijfelde Whirlwind niet! Een heel zwaar weekend, maar hij heeft het fantastisch gedaan! En zeker voor herhaling vatbaar.

stourtonww3

Hierna kwam hij weer in de wei bij mij thuis te staan. Ideaal om lekker met hem te werken, wat hij graag doet. Hij komt me meestal hinnikend tegemoet. Dit toont meteen zijn prettige karakter. Hij is gewoon een heel lieve en aanhankelijke pony. Dit in tegenstelling tot zijn stoere en trotse uiterlijk.

De laatste wedstrijd van het seizoen viel letterlijk in het water, de regen kwam met bakken uit de lucht. Hierdoor hebben we helaas de dressuur moeten overslaan. Desalniettemin haalden we met de vaardigheid later die dag, ja ja, de 1e prijs! Een prachtige afsluiting van een super seizoen met super hengst Whirlwind! Het rijden staat  in de winter op een wat lager pitje. Energie verzamelen voor een mooi 2013. In het voorjaar starten we weer met een enthousiaste Whirlwind aan een nieuw seizoen. Ik hoop nog heel lang van en met hem te genieten!

Groetjes Fleur.